Napój z zielonej pietruszki:
– 10 gałązek zielonej pietruszki
– 2 szklanki kostek lodu
– 1 obrana, wypestkowana cytryna i 1 obrana, wypestkowana
– pomarańcza
– ½ l wody niegazowanej
Wszystko mocno zmiksować ( w termomiksie 50s. Obr. Poz.9) w mikserze do uzyskania jednolitej konsystencji. Działa antyseptycznie, moczopędnie, witaminizuje
Sok mocno aktywizujący:
– 4 obrane i pokrojone marchewki
– 3 obrane i pokrojone buraki
– 1 posiekany seler naciowy
– ½ l wody niegazowanej
Działa odżywczo-, oczyszczająco, odtruwająco.
Sok przeciwbakteryjny:
– 1 duża papryka żółta, pokrojona
– 3 jabłka ze skórką, pokrojone
– 1 posiekany seler naciowy + 1.2 l wody niegazowanej
Sok – zielony detox:
– 2 szklanki szpinaku
– 1 szklanka jarmużu
– 1 szklanka soku jabłkowego
– ½ szklanki wody mineralnej niegazowanej
Blenduj w blenderze przez około 1 minutę do uzyskania jednolitej konsystencji
Sok z cytryny na ciepło:
– 1 obrana wypestkowana cytryna
– 1 łyżka miodu
– ½ l/ ciepłej wody niegazowanej
Działa tonizująco na wątrobę, obniża nadkwasotę żołądka, wzmacnia błonę komórek
Sok z cytryny z chrzanem:
– 1 obrana i wypestkowana cytryna
– 300 gr. Utartego chrzanu
– 1 łyżka miodu
– 2 szklanki kostek lodu
Blenduj w blenderze przez około 1 minutę do uzyskania jednolitej konsystencji. Ma zastosowanie dla osób ze skłonnościami do zawałów serca, rozpuszcza drobne zakrzepy